Posts by "adminNik"

15 RESTORAN SEDAP DI KELANTAN

15 RESTORAN SEDAP DI KELANTAN

Kebiasaannya, masa cuti sekolah paling di tunggu-tunggu para pelajar sekolah dan juga ibu bapa mereka bagi meluangkan masa bersama keluarga.Bagi keluarga yang mencari kelainan citarasa  baru yang pelbagai rasa bolehlah singgah bercuti di negeri Kelantan yea! Kalau berkunjung ke negeri Kelantan, memang rugi sekiranya anda tidak singgah ke tempat makanContinue Reading…

10 KUIH-MUIH KELANTAN YANG SEDAP

10 KUIH-MUIH KELANTAN YANG SEDAP

Sebut sahaja pemanis mulut yang ada di Kelantan, memang sangat banyak. Kelantan yang terkenal dengan syurga makanan tradisional mempunyai pelbagai jenis kuih muih dengan pelbagai rasa, pelbagai nama dan keunikannya tersendiri. Di sini, terdapat beberapa jenis kuih yang boleh anda dapati di Kelantan. Ada diantaranya yang susah didapati dan adaContinue Reading…

7 TEMPAT PELANCONGAN MENARIK DI KELANTAN

7 TEMPAT PELANCONGAN MENARIK DI KELANTAN

Kali ini saya nak berikan sedikit review berkenaan dengan tempat menarik di Kelantan yang anda boleh jadikan sebagai satu destinasi percutian yang menarik. Sebenarnya memang banyak tempat yang menarik untuk dilawati di Kelantan dan orang Kelatan juga agak ramah dan pandai melayan tetamu. 1.Pasar Besar Siti Khadijah Pasar Besar SitiContinue Reading…

PERSEDIAAN SEBELUM PERKAHWINAN

PERSEDIAAN SEBELUM PERKAHWINAN

Kahwin! satu perkataan yang semua orang suka bukan? siapa yang tidak mahu berkahwin dengan orang tersayang kan? tak kisah lah dah lama berkawan atau baru seminggu couple.. ehh? Yang penting, apa yang kita inginkan dalam sesuatu perhubungan itu adalah diakhiri dengan satu ikatan yang sah iaitu perkahwinan. Merisik sudah, bertunangContinue Reading…

PERKAHWINAN PANTAI

PERKAHWINAN PANTAI

Tanpa mengira apa juga jenis perkahwinan yang anda impikan, sudah pasti perancangan adalah penting. Jika anda memilih untuk mengadakan majlis persandingan di tepi pantai pastikan anda membuat perancangan yang teliti dan teratur supaya majlis berjalan dengan sempurna seperti yang dirancang.  Pesona Pengantin menyajikan anda tip untuk perancangan dan persiapan bagiContinue Reading…

10 MAKANAN SEDAP DI KELANTAN

10 MAKANAN SEDAP DI KELANTAN

Makanan Kelantan. Tentu ramai yang suka menikmati makanan Kelantan yang cukup unik dan sedap ini! Bahkan, tentu ada di antara rakan anda yang sanggup memandu berjam-jam lamanya hanya untuk menikmati hidangan yang dirasakan sedap!Jauh beribu batu pun mereka sanggup asalkan dapat memenuhi kehendak tekak yang seakan sudah ‘ketagih’ dengan kelazatanContinue Reading…

10 AKTIVITI MENARIK DI PULAU PERHENTIAN

10 AKTIVITI MENARIK DI PULAU PERHENTIAN

 Beza Perhentian Kecil dan Perhentian Besar? Antara Perhentian Kecil dan Perhentian tidak terdapat banyak perbezaan. Cuma di Perhentian Besar terdapat lebih banyak resort untuk menjadi pilihan para pelancong berbanding dengan Perhentian Kecil. Ramai yang tersalah anggap bahawa di Perhentian Besar terdapat banyak kampung nelayan tetapi sebenarnya kampung nelayan terletak diContinue Reading…

5 AKTIVITI MENARIK DI BACHOK

5 AKTIVITI MENARIK DI BACHOK

pelbagai pesta tradisional dan keramaian anjuran pelbagai agensi hampir sepanjang bulan kecuali November dan Disember di negeri Cik Siti Wan Kembang ini. Antaranya sukan rakyat, larian Irama Bachok, pertandingan wau, dikir barat, wayang kulit, sambutan ulang tahun Keputeraan Al-Sultan peringkat daerah, pertandingan go-kart peringkat negeri, jambori pasukan unit beruniform anjuranContinue Reading…

5 TEMPAT  MENARIK DI BACHOK

5 TEMPAT MENARIK DI BACHOK

Jajahan Bachok kaya dengan tempat-tempat menarik yang sentiasa menjadi pilihan pelancong dari luar negara mahupun rakyat tempatan. Antara tempat-tempat yang boleh dikunjungi di jajahan ini ialah: PANTAI IRAMA             Pantai Irama yang merupakan tempat perlancongan utama di Jajahan Bachok dengan jaraknya 18Km dari bandar KotaContinue Reading…

5 TEMPAT MAKAN TERBAIK DI BACHOK

5 TEMPAT MAKAN TERBAIK DI BACHOK

Hai semua tengah buat apa tu??hmm cuaca nampaknya panas terik dah sekarang ya kerana musim tengkujuh sudah berlaku pergi.Hujung minggu best kan jikalau kita isi masa lapang bersama keluarga dengan aktiviti santai. Cubalah anda jalan-jalan tempat di tepi pantai atau tukar selera sekali sekala nak makan itu nak makan iniContinue Reading…